Roadhouse.gr
Roadhouse.gr
Αστεία και ανέκδοτα
Κάντε μας Like!
Διάφορα : Cinema
Έξυπνα & ατάκες από ταινίες και σειρές
thumbnail

Στην κινηματογραφική ταινία
As Good As It GetsΚαλύτερα Δε Γίνεται») ο Jack Nicholson υποδύεται τον Μέλβιν Γιούνταλ έναν καταξιωμένο συγγραφέα που με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει, και προσβάλλει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του.
 
Στη σκηνή που ακολουθεί, αφού προσβάλλει με τη στάση του την εκδότριά του, δίνει την χαριστική βολή στην «ξανθιά» γραμματέα της η οποία είναι θαυμάστριά του:
 
«Ξανθιά»: Δεν κρατιέμαι. Πάντα φεύγετε πριν προφτάσω να σας ρωτήσω τίποτα. Δεν έχετε ιδέα τι σημασία έχουν τα βιβλία σας για μένα.
 
Μέλβιν: Για πες μου.
 
«Ξανθιά»: Έτσι ξέρω ότι κάποιος άλλος ξέρει πως νιώθω.
 
Μέλβιν: Θεέ μου, τι εφιάλτης.
 
«Ξανθιά»: Έλα τώρα. Μόνο λίγες ερωτήσεις. … Πως γράφεις έτσι σαν γυναίκα;
 
Μέλβιν: Σκέφτομαι σαν άντρας. Και αφαιρώ λογική κι αξιοπιστία.

thumbnail

 
«Το ποντίκι που βρυχάται» είναι μια κωμωδία του 1959, με τον Πίτερ Σέλερς σε τρεις διαφορετικούς ρόλους. Μια μικρή χώρα, έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να τα λύσει αποφασίζει να κηρύξει πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ, με σκοπό να χάσει τον πόλεμο και οι ΗΠΑ τότε να αναλάβουν τη σωτηρία και ανοικοδόμηση της. 
 
Ακολουθεί η χαρακτηριστική σκηνή από τη συνεδρίαση της Βουλής του κρατιδίου παρουσία της Βασίλισσας:
 
Αρχηγός Αντιπολίτευσης: Θα κηρύξουμε πτώχευση!
 
Πρωθυπουργός: Έχουμε ήδη πτωχεύσει … Ζούμε από τις οικονομίες μας.
 
Βασίλισσα: Αν ζούσε ο φτωχός Λεοπόλδος!
 
Πρωθυπουργός: Εξοχότατη, κύριοι … Η κατάσταση είναι απελπιστική. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής. Μόνη λύσις ο πόλεμος! Θα κηρύξουμε πόλεμο στις ΗΠΑ!
 
Αρχηγός Αντιπολίτευσης: Μα δεν θα νικήσουμε!
 
Πρωθυπουργός: Θα κερδίσουμε την ειρήνη. Σκέφθηκα πολύ την κατάσταση κι είμαι σίγουρος ότι έχω δίκιο. Ας μη λησμονούμε ότι οι Αμερικανοί είναι παράξενος λαός. Άλλες χώρες δεν συγχωρούν, οι Αμερικανοί συγχωρούν τα πάντα. Δεν υπάρχει πιο επικερδής επιχείρηση για μια χώρα από το να κηρύξει πόλεμο στις ΗΠΑ και να ηττηθεί.
 
Βασίλισσα: Αληθώς.
 
Πρωθυπουργός: Μόλις ηττηθεί ο εχθρός, οι Αμερικανοί στέλνουν εξοπλισμό … και πληθώρα χρημάτων για την ανακούφιση των εχθρών τους. Με λίγα λόγια κύριοι, θα κηρύξουμε πόλεμο τη Δευτέρα … θα ηττηθούμε την Παρασκευή και θα γίνουμε πλούσιοι!
 
Βασίλισσα: Μα, είναι τίμιο, Μπούλη;
 
Πρωθυπουργός: Όχι ακριβώς. Αλλά είναι πολύ πρακτικό και αλάθευτο.
 
 
 
thumbnail

 

Ο House βρίσκει την ευκαιρία να απομυθοποιήσει τη χειρονομία του να προσφέρει κανείς δώρα, όταν «συλλαμβάνει» τον φίλο του να αγοράζει ακριβά σοκολατάκια.
 
Από το δέκατο τέταρτο επεισόδιο  (Sex Kills) της δεύτερης σεζόν των Ιατρικών Yποθέσεων:
 
House: Ωραία σοκολατάκια. Πια είναι η τυχερή;
 
Wilson: Η γυναίκα μου.
 
House: Δε με νοιάζει ποια θα πάρει τα σοκολατάκια. Αλλά με ποια έχεις δεσμό.
 
[…]
 
House: Νορβηγικά σοκολατάκια. Όταν αγοράζεις τέτοια πράγματα, κερδίζουν οι τρομοκράτες.
 
Wilson: Μερικοί καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και αυτά εκδηλώνονται ως σωματικός πόνος. Οι υγιείς άνθρωποι εκφράζουν συναισθήματα όπως η στοργή, κάνοντας δώρα.  
 
House: Τα δώρα εκφράζουν ενοχές. Όσο πιο ακριβή είναι η έκφραση, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενοχή. Το κουτί αυτό κοστίζει 12 δολάρια. Οπότε είτε δεν κοιμήθηκες ακόμα μαζί της, είτε δεν ήταν και τόσο καλή. 
 
Wilson: Δεν έχουν όλα να κάνουν με το σεξ Χάουζ.
 
House: Σοβαρά; Πότε το αλλάξανε αυτό;
 
 


thumbnail
Μια συζήτηση για το σεξ, μεταξύ των συνεργατών του House,  αταλήγει στο συμπέρασμα, μετά από παρέμβασή του, ότι οι άνδρες, σε αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να ωριμάσουν ποτέ. Από το τρίτο επεισόδιο (Occam's Razor) της πρώτης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Ιατρικές Υποθέσεις (Dr. House):
 
Cameron: Δηλαδή δε μπορεί να εκφράσει ενδιαφέρον μια γυναίκα για το σεξ, χωρίς αυτό να είναι επαγγελματικό παιχνίδι ισχύος;
 
House: Όχι. Αν είσαι τόσο όμορφη όσο εσύ και πεις αυτό που είπες, πρέπει να προσέχεις την επίδραση που θα έχει στους άνδρες.
 
Cameron: Οι άνδρες πρέπει να ωριμάσουν.
 
House: Ναι, και οι σκύλοι να σταματήσουν να γλείφονται. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ
 

thumbnail

 
Οι επιστήμονες και συγκάτοικοι  Leonard και Sheldon κάνουν την πρώτη τους συζήτηση γνωριμίας με τη νέα γειτόνισσα τους τη σερβιτόρα και υποψήφια ηθοποιό Πέννυ. Από το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς The Big Bang Theory:
 
Leonard: Αυτά είναι αρκετά για μας. Πες μας για εσένα.
 
Penny: Ε για μένα. Εντάξει. Είμαι τοξότης, το οποίο μάλλον σας λέει περισσότερα απ’ αυτά που πρέπει να ξέρετε.
 
Sheldon: Ναι. Μας λέει ότι συμμετέχεις στη μαζική πολιτισμική ψευδαίσθηση ότι η φαινομενική θέση του ήλιου σε σχέση με τους αυθαίρετα ορισμένους αστερισμούς την ώρα της γέννησης σου επηρεάζει κάπως την προσωπικότητά σου.
 
Penny: Συμμετέχω σε τι;
 
Leonard: Νομίζω αυτό που θέλει να πει ο Σέλτον είναι ότι δε θα μαντεύαμε τον τοξότη με την πρώτη.
 
Penny: Ναι. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι ζώδιο του νερού.
 
 

thumbnail

Η Cameron ρωτάει τον House γιατί την προσέλαβε. Από το πρώτο επεισόδιο των Ιατρικών Υποθέσεων (Dr. House):
 
Cameron: Γιατί με προσέλαβες;

House: Έχει σημασία;

Cameron: Δύσκολο να δουλέψεις για κάποιον που δεν σε σέβεται.

House: Γιατί;


Cameron: Ρητορική ερώτηση;

House: Όχι, απλά σου φαίνεται έτσι γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς την απάντηση. Έχει σημασία η γνώμη μου; Αφού είμαι κόπανος. Σημασία έχει μόνο η δική σου γνώμη. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά;

Cameron: Προσέλαβες ένα μαύρο επειδή είχε ποινικό μητρώο.

House: Δεν ήταν ρατσιστικό, δεν είδα ένα μαύρο. Είδα ένα γιατρό με ποινικό μητρώο. Προσέλαβα τον Τσέις γιατί τηλεφώνησε ο πατέρας του. Προσέλαβα εσένα γιατί είσαι απίστευτα όμορφη.

Cameron: Με προσέλαβες για να με πηδήξεις;!

House: Γιατί σε σοκάρει αυτό; Επίσης δεν είπα κάτι τέτοιο. Σε προσέλαβα επειδή είσαι εμφανίσιμη. Σα να έχεις ένα έργο τέχνης στον προθάλαμο
….

House: Αλήθεια σε αναστατώνει αυτό, να νομίζεις ότι προσελήφθης επειδή είσαι γενετικά όμορφη και όχι γενετικά έξυπνη;

Cameron: Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ που είμαι.

House: Αλλά δεν χρειαζόταν. Οι άνθρωποι επιλέγουν τα μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν στις μεγαλύτερες ανταμοιβές με τον ελάχιστο δυνατό κόπο. Είναι νόμος της φύσης, κι εσύ τον αψήφησες. Γι’ αυτό σε προσέλαβα. Θα μπορούσες να παντρευτείς κάποιον πλούσιο, να είχες γίνει μοντέλο, ή απλά να εμφανιστείς και όλοι θα σου έδιναν πράγματα. Πολλά πράγματα, αλλά δεν το έκανες, έσκισες το θεσπέσιο κωλαράκι σου στη δουλειά.

Cameron: Τώρα πρέπει να νιώσω κολακευμένη;

House: Οι πανέμορφες γυναίκες δεν πάνε στην ιατρική. Εκτός αν είναι τόσο κατεστραμμένες όσο και όμορφες. Μήπως σε κακοποίησε κάποιος συγγενής;

Cameron: Όχι.

House: Σεξουαλική παρενόχληση;

Cameron: Όχι.

House: Αλλά έχεις πάθει ζημιά σωστά;
 


Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu
Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu