Roadhouse.gr
Roadhouse.gr
Αστεία και ανέκδοτα
Κάντε μας Like!
Άρθρα
Άρθρα, παράξενες ιστορίες, Ιστορία, Comic, Multimedia
thumbnail
Υπάρχουν πράγματα που ξενερώνουν τους άντρες και που ίσως δεν μπορείς να φανταστείς...
Κάποια από αυτά μπορεί να θεωρείς πως όταν κάνεις κάποια από αυτά θα του αρέσουν ή είναι γενικά ελκυστικά, όμως όχι.. Πολλούς άντρες τους χαλάνε!

Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που ξενερώνουν τους άντρες;

1.Τεράστια νύχια.

Τα μεγάλα νύχια μπορεί για εσένα να είναι τέλεια, όμως εκείνος προτιμάει τα πιο φυσικού μεγέθους νύχια! Άσε που μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα. Οπότε μην το παρακάνεις με το μάκρος των νυχιών σου!

2.Υπερβολικό άρωμα.

Εσύ μπορεί να έχεις συνηθίσει το άρωμα σου και να μην σου μυρίζει πια, ή, απλά να σου αρέσει πολύ και να θέλεις να έχεις έντονη τη μυρωδιά του πάνω σου! Εκείνος όμως προτιμά να έχει στη μύτη του το φυσικό σου άρωμα ή μια ανάλαφρη αίσθηση του αγαπημένου σου αρώματος τέλος πάντων. Οπότε μην λούζεσαι με το άρωμα σου πριν τον συναντήσεις.

3.Το να εξαρτάσαι από εκείνον.

Άλλο να του δείχνεις πόσο τον θέλεις, και άλλο να είσαι κολλημένη πάνω του και να του δείχνεις πως η ζωή σου εξαρτάται από εκείνον. Οι άντρες γοητεύονται περισσότερο από τις ανεξάρτητες γυναίκες.

4.Να το παίζεις ”χαζή”.

Μερικές φορές του αρέσει να νομίζει έχει τη λύση για όλα αυτός! Όμως αν είσαι σίγουρη για κάτι μην το παίζεις χαζή! Να είσαι ο εαυτός σου!

5.Όταν μιλάς για τον πρώην σου.

Εντάξει εδώ δεν νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση… Όπως δεν σου αρέσει να μιλάει για τις πρώην του, το ίδιο ισχύει και για εκείνον.

6.Να είσαι αγενής.

Με όλες τις έννοιες που μπορεί να υπάρχουν. Το να τον προσβάλλεις μπροστά στους φίλους του, τους γνωστούς του ή ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό είναι ότι χειρότερο μπορείς να του κάνεις.

7.Να βρίζεις

Είναι επίσης ένα από τα πράγματα που ξενερώνουν τους άντρες και δεν χρειάζεται εξήγηση…

8.Να το παίζεις υπερβολικά δύσκολη.

Όλα έχουν ένα όριο. Αν όντως τον θέλεις και σε θέλει δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε. Βάλε τα όρια σου και να είσαι μέσα σε αυτά. Καλό είναι να καθυστερείς αλλά μέσα σε λογικά όρια. Μετά θα φύγει και θα απορείς γιατί….

9.Να καθυστερείς στα ραντεβού.

Ίσως αυτό είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορείς να του κάνεις. Ξέρω ότι θέλεις να είσαι τέλεια και άψογη εμφανισιακά φροντίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά μην τον έχεις στημένο να σε περιμένει μισή ώρα. Αν θεωρείς πως θα καθυστερήσεις, ειδοποίησέ τον ή ξεκίνα να ετοιμάζεσαι νωρίτερα.

10.Να προσπαθείς να τον αλλάξεις.

Ένας άντρας (όπως κι εσύ άλλωστε) θέλει να σου αρέσει για αυτό ακριβώς που είναι. Αν δεν σου αρέσει από την αρχή απλά φύγε. Διαφορετικά θα τον κάνεις να νιώσει ανασφάλεια και δεν θα σου αρέσει πια έτσι κι αλλιώς…

11.Να τον κάνεις να ζηλεύει.

Εντάξει… χειρότερο δεν έχει από αυτό. Το να φλερτάρεις μπροστά του με κάποιον άλλο μπορεί να τον κάνει να ζηλέψει αλλά θα τον μειώσει κιόλας. Εσύ πως θα ένιωθες αν στο έκανε
thumbnail
Oι περιβόητες πάπιες της Disney έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον κόσμο. Ιδού το γιατί:

5. Το Inception ήταν αρχικά ιδέα του Σκρουτζ Μακ Ντακ

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Χόλιγουντ, η ταινία Inception εγκαινίασε ευφάνταστες τεχνικές, όπως κοινά όνειρα μέσω κλοπής, ψυχολογική λήθη και αποφυγή του υποσυνείδητου χάρη σε ειδικές τεχνικές. Πανέξυπνα εργαλεία, που χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο αρχικά από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Σε κόμικ του 2002, το μυαλό του Σκρουτζ καταλήφθηκε από τους Μουργόλυκους. Οι τελευταίοι, ως κλέφτες ονείρων, μπήκαν στο μυαλό του Σκρουτζ για να κλέψουν το μυστικό κωδικό του θησαυροφυλακίου του, To σενάριο και ο σχεδιασμός της ιστορίας ήταν του βραβευμένου σχεδιαστή Don Rossa, και η ιστορία λεγόταν 'Το όνειρο μιας ζωής' (Dream Of Lifetime). Κάπως έτσι ξεκινά και το Inception…

4. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ εμπνέει τη συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς


Στην έναρξη της ταινίας Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, ο Ιντιάνα Τζόουνς εισβάλει σε ένα ναό, κλέβει ένα θησαυρό και κάνει στην άκρη έναν τεράστιο ογκόλιθο. Οι Σπίλμπεργκ και Λούκας εμπνεύστηκαν για τη σκηνή αυτή από δύο διαφορετικά κόμικ με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ έχει αποδεχτεί δημοσίως ότι και ο χαρακτήρας του Ιντιάνα Τζόουνς και ο ογκόλιθος που τον κυνηγά στη συνέχεια προέρχονται ως ιδέα από το κόμικ του 1954 «7 πόλεις της Τσιμπόλα». Στο κόμικ αυτό, οι πάπιες και οι Μουργόλυκοι βρίσκουν ένα ανεκτίμητο είδωλο σε μια υπόγεια ταβέρνα.

Το δεύτερο μέρος της ταινίας – η αίθουσα των βελών και οι εχθρικοί αυτόχθονες που κυνηγούν τον Τζόουνς μέσα στη ζούγκλα – αποτελεί έμπνευση από το κόμικ του 1959, Prize of Pizarro.

3. Ο Ντόναλντ Ντακ ανακαλύπτει μέθοδο ανέλκυσης ναυαγίων

Δεν είναι όμως μόνο οι ταινίες που έχουν εμπνευστεί από τις περιβόητες πάπιες. Το 1964, ένα φορτηγό πλοίο ανατράπηκε στην ακτή του Κουβέιτ. Το πλοίο ήταν γεμάτο με 5.000 πρόβατα, που πνίγηκαν και άρχισαν να αποσυντίθενται σε κοντινή απόσταση από την πηγή πόσιμων υδάτων του Κουβέιτ. Ο Δανός εφευρέτης Karl Kroyer σχεδίασε μια τεχνική ανέλκυσης ναυαγίων, που περιλάμβανε το γέμισμα του πλοίου με μικρές μπάλες, μέσω ενός σωλήνα. Η συνδυαζόμενη πλευστότητα του σωλήνα και των μπαλών θα επέτρεπε την άνοδο του πλοίου στην επιφάνεια. Χρειάστηκαν 27 εκατ. μπάλες, αλλά τελικά λειτούργησε.

Ο Kroyer, όπως είναι κατανοητό θέλησε να κατοχυρώσει την ιδέα. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες σε Γερμανία, Βρετανία και Δανία. Κι ενώ οι δύο πρώτες χώρες δέχτηκαν το αίτημά του, η τρίτη του είπε πως η ιδέα του ήταν κλεμμένη από τον Ντόναλντ Ντακ! Και συγκεκριμένα από σενάριο ιστορίας του Carl Barks

Το 1949, 15 χρόνια πριν τον Kroyer, ο Carl Barks έγραψε την ιστορία «Το βυθισμένο Γιοτ», στο οποίο ο Ντόναλντ Ντακ προσπαθούσε να βρει έναν οικονομικό τρόπο για να ανελκύσει το βυθισμένο πλοίο του θείου του. Η λύση που βρήκε ήταν ένας σωλήνας που θα έφτανε στο πλοίο, γεμάτος με μπάλες του πινγκ πονγκ…

2. Ο Ντόναλντ Ντακ ανακαλύπτει ένα νέο μόριο 20 χρόνια πριν από την επιστήμη


Ο Carl Barks και οι πάπιες προσέφεραν τόσα στον επιστημονικό κόσμο, που το πανεπιστήμιο Κορνέλ έδωσε το όνομα του δημιουργού σε έναν αστεροειδή. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση σε ένα επιστημονικό περιοδικό για το κόμικ του, που κατά λάθος ανακάλυψε ένα νέο μόριο.

Το 1944, σε ένα κόμικ του Ντόναλντ Ντακ, ο τελευταίος χτυπά το κεφάλι του καθώς βοηθά τους ανιψιούς του σε ένα επιστημονικό πείραμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλύψει το «Duckmite». Ο Barks δεν διέθετε καθόλου γνώσεις φυσικής ή χημείας και θεωρούσε ότι τα έβγαζε όλα από το κεφάλι του. Είκοσι χρόνια αργότερα, έλαβε ένα γράμμα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, που τον ενημέρωνε ότι ένα επιστημονικό άρθρο με τον τίτλο «Το καθεστώς ιδιοπεριστροφής των καρβενίων», που αποτελούσε το πρώτο που ασχολιόταν με το καρβένιο «μεθυλένιο», το οποίο είχε μόλις ανακαλυφθεί..

Ο Barks είχε αναφερθεί στο μεθυλένιο (CH2) πριν από 20 χρόνια, όταν η επιστήμη δεν είχε καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξή του.

1. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δημιούργησε τα Manga

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για τον Osamu Tezuka, γνωστό και ως «πατέρα των Manga». Ο Tezuka δηλώνει πως οφείλει τα πάντα σχετικά με το έργο του στον Σκρουτζ Μακ Ντακ, καθώς όλο το καλλιτεχνικό τους στιλ – όπως τα υπερβολικά μεγάλα, χαριτωμένα μάτια και τα μικρά στόματα – αποτελούν ακόμη καθοριστικές βάσεις του ιαπωνικού animation. Το έργο του αποτέλεσε τη βάση για όλα τα manga, και ο Tezuka έχει επιβεβαιώσει πως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το έργο του.

thumbnail

Πολλές συζητήσεις μεταξύ αντρών, ξεκινούν με τις ατάκες «σέξι δεν τη λες αλλά ρε φίλε είναι πανέμορφη!» η «σε κάνει τούρμπο παρόλο που δεν είναι ωραία».

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οι άντρες έχουμε διαχωρίσει σε σημαντικό βαθμό αυτά τα δυο είδη γυναικών. Ίσως φταίει το γεγονός ότι οι μεν, καλύπτουν μια ανάγκη και οι δε, μια άλλη. Δύσκολα θα βρεις κάποια να τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις δυο. Αν την εντοπίσεις τότε, την κοπέλα και τα μάτια σου αδερφέ!

Να κάνω μια παρένθεση σε αυτό το σημείο, και να δηλώσω πως πρόκειται για μια καθαρά αντρική αντίληψη, δεν έχω κανένα σκοπό να προσβάλλω το γυναικείο φύλο κι αν κάποια το εκλάβει με αυτόν τον τρόπο, ζητώ συγνώμη.

Επιστρέφω στον ειρμό μου και στο σημείο όπου νομίζω πως βρήκα μια εξήγηση για το κέρατο στις σχέσεις. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις όπου ο άντρας κάνει την «κουτσουκέλα».
Κάθε άνθρωπος, έχει την ανάγκη από αγάπη, ενδιαφέρον και στοργή. Κάθε άνθρωπος θέλει να έχει κάτι όμορφο δίπλα του που θα του γεμίζει τη ζωή και θα τον ευχαριστεί σε βάθος η ύπαρξη του. Ταυτόχρονα όμως, όλοι έχουν σεξουαλικές επιθυμίες κι ένστικτα. Έτσι μας έκανε η φύση, δε γίνεται να το αρνηθούμε. Όταν λοιπόν, μαθαίνουμε από μικροί ότι αυτά τα δυο δε μπορεί να μας τα προσφέρει μια και μόνο γυναίκα, δεν είναι λογικό να κοιτάζουμε αλλού; Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και από την απέναντι πλευρά...

Γιατί όμως, μια κοπέλα δε μπορεί να έχει και τη μια μορφή και την άλλη και να μας ικανοποιεί πλήρως; Τι είναι αυτό που την εμποδίζει; Εδώ έρχεται και κολλάει το θεματικό κέντρο του συγκεκριμένου άρθρου. Οι διάφορες της όμορφης (με την ευρύτερη έννοια) και της καυτής κοπέλας έτσι όπως τις έχουμε σχηματίσει στο μυαλό μας:

1. Η όμορφη εκπέμπει μια ρομαντική αθωότητα. Η καυτή σου ξυπνάει τα πιο άγρια ένστικτα.

2. Οι όμορφες είναι ελάχιστες. Καυτές έχει γεμίσει ο τόπος.

3. Την όμορφη τη θαυμάζουν οι γυναίκες. Την καυτή την κράζουν.

4. Η όμορφη διατηρεί την ιδιότητα της όλες τις ώρες. Η καυτή όχι.

5. Η όμορφη θα σου στείλει μια αγαπησιάρικη κάρτα. Η καυτή θα σε πάρει τα μεσάνυχτα για τηλεφωνικό σεξ.

6. Την όμορφη τη θέλεις δίπλα σου σε ένα κλαμπ. Την καυτή τη στέλνεις στη μπάρα να χορέψει.

7. Η όμορφη μιλάει και γεμίζει ο χώρος. Η καυτή αναστενάζει και ξεχνάς που είσαι.

8. Η όμορφη μεθάει και τη γυρίζεις σπίτι. Απλά. Η καυτή μεθάει και ψάχνεις ξενοδοχείο. Φθηνό.

9. Την όμορφη θέλεις να τη γνωρίσεις. Την καυτή να την πη...εις!

10. Την όμορφη την ερωτεύεται. Την καυτή απλά την ξεχνάς.

Bonus: δυστυχώς όμως, η όμορφη είναι αυτή που θα σε πληγώσει βαθιά. Έτσι λένε τα στατιστικά τουλάχιστον...

Υ.Γ1 πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Υ.Γ2 ψήφισε και δείξε μας την δική σου προτίμηση. Είναι ανώνυμο και είναι γαμάτο!


Πηγή: neopolis.gr / Αρθρογράφος: Νότης Κουτσούκος
thumbnail

Θες μια μερούλα άδεια; Η τηλεφωνική αδιαθεσία είναι εδώ!


Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν περάσει πλέον για τα καλά και τα... τριήμερα Σαββατοκύριακα φαντάζουν όλο και πιο δελεαστικά. Έλα μου όμως που με την κρίση και τη γενικότερη εργασιακή ανασφάλεια το «τηλεφώνημα του άρρωστου» φαντάζει πλέον απομεινάρι του παρελθόντος.

Κι όμως, υπάρχει ελπίδα: να το παίξεις τέλεια και να μη μυριστεί κανείς την απάτη!

Να και ο ιδανικότερος τρόπος να πλάσεις την «άρρωστη» ιστορία σου και να βγεις λάδι. Δεν λέμε βέβαια να το κάνεις, περιγράφουμε απλώς το πώς γίνεται σωστά. Η χρήση της νεοαποκτηθείσας γνώσης επαφίεται σε καθέναν ξεχωριστά...

Μάθε το στιλ επικοινωνίας του αφεντικού σου


Ο/η προϊστάμενος, τμηματάρχης, διευθυντής, γενικώς το «αφεντικό», πώς επικοινωνεί μαζί σου; Σε παίρνει τηλέφωνο; Προτιμά το γραπτό μήνυμα; Ή είναι τύπος του mail, με κοινοποιήσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο; Είναι σημαντικό να το σκεφτείς για να πράξεις αναλόγως. Το παιχνίδι κρίνεται στις μικρολεπτομέρειες και η επιτυχής έκβασή του είναι θέμα λεπτοδουλειάς. Αν πρέπει να στείλεις mail ας πούμε και να ενημερώσεις κάθε συνάδελφο για την αδιαθεσία σου, αυτό απέχει πολύ από ένα απλό τηλέφωνο στο αφεντικό...

Πες ψέματα σαν πρωταθλητής


Το μυστικό του πετυχημένου ψέματος είναι η απλότητα. Προφασίσου μια ελαφρά αδιαθεσία που θα περάσει σύντομα (τύπου αύριο). Μην προσθέτεις περιττές λεπτομέρειες, η υπερ-ανάλυση είναι που προδίδει ένα ψέμα. Τα κακά ψέματα βρίθουν από ανούσιες λεπτομέρειες, τα καλά είναι νέτα-σκέτα. Ξέχνα λοιπόν δικαιολογίες τύπου «θα πρέπει να με πείραξε αυτό το κινέζικο που έφαγα χθες βράδυ και μου φαινόταν από την αρχή ύποπτο»...

Μην προσπαθείς να ακουστείς... ετοιμοθάνατος


Κοινώς, μη βήχεις μεταξύ των λέξεων, μη μιλάς μισο-λιπόθυμος και μην κάνεις λες και σου βγαίνει η ψυχή! Ούτε να διακόψεις το τηλεφώνημα τάχατες για «επείγουσα ανάγκη» και να ξανακαλέσεις, αυτές είναι γελοιότητες που θα σε προδώσουν στη στιγμή. Ο σκοπός είναι να τραβήξεις όσο το δυνατόν λιγότερη προσοχή στην κατάστασή σου, όχι να σου στείλουν ασθενοφόρο! Κόψε λοιπόν το μελόδραμα...

Καθησύχασε τις υποψίες των συναδέλφων


Δηλαδή μην κομπάζεις στη δουλειά ότι τσιμπάς μερούλες άδειας παίζοντάς το άρρωστος! Ούτε και βέβαια πρέπει να δείχνεις πόσο γλεντζές είσαι. Ένας απλός μεροκαματιάρης είσαι κι εσύ που προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα. Αλλιώς με το τηλεφώνημα του «άρρωστου» θα γελάσει κάθε πικραμένος και δεν θα αργήσει να το μυριστεί και το αφεντικό σου. Είσαι απλώς φιλάσθενος, όχι κάνας αχρείος και τιποτένιος...

Πρόσεχε τα social media


Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν προδώσει παραμυθάδες και παραμυθάδες! Τη μέρα της «αρρώστιας» σου λοιπόν καλό είναι να ξεχάσεις Facebook, Twitter και τα άλλα κοινωνικά παιδιά. Είναι ναρκοπέδια κανονικά. Ακόμα κι αν δεν είσαι «φίλος» με το αφεντικό σου, δεν αργεί να γίνει το κακό. Ξέχνα λοιπόν τα posts για το πόσο υπέροχος είναι ο καφές με την παρέα και τα tweets για τις βόλτες στην πόλη. Είσαι κλεισμένος στο σπίτι χτυπημένος από την αρρώστια, θυμάσαι;

thumbnail

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι


Το Internet έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας ώστε πολλοί από εμάς δεν θυμούνται καν πώς ήταν η ζωή τους πριν από αυτό!

Όσοι δε, έχουν γεννηθεί μετά το 1990 δεν θυμούνται το Internet στη «βρεφική» του ηλικία. Για τους παλιούς που έχουν ξεχάσει και για τους νέους που δεν το έζησαν καν, να πώς ήταν το Internet της δεκαετίας του ’90.
 • Ήταν απελπιστικά αργό. Ακόμη και για τις ιστοσελίδες του «τότε», το δίκτυο αγκομαχούσε για να «φορτώσει». Για τα downloads ούτε λόγος! Για να κατεβάσεις ένα και μόνο τραγούδι μπορεί να χρειαζόσουν ακόμη και μία ώρα. Για βίντεο δεν το συζητάμε καν. Επίσης ήταν η εποχή που οι χρήστες θεοποιούσαν το Napster. Πριν του κηρύξουν τον πόλεμο οι Metallica...

   
 • Για να μπεις στο διαδίκτυο έπρεπε ο υπολογιστής σου να περάσει με επιτυχία την ιεροτελεστία που περιλάμβανε τον υπέροχο ήχο του Modem καθώς συνδεόταν στη τηλεφωνική γραμμή του Internet!. Παραδέξου ότι σου έχει λείψει!
   
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις στο Internet από το σπίτι σου, ήταν να μην μιλά κανείς στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή. Και αν ήσουν Online και κάποιος έκανε το λάθος να σηκώσει το ακουστικό και να πάρει τηλέφωνο... έπρεπε να ξανασυνδεθείς. Κλασική αιτία καυγάδων με γονείς και αδέλφια.
   
 • Οι χρεώσεις ήταν εξωπραγματικές. Στη σύνδεση με το Internet, οι μονάδες έπεφταν βροχή. Σαν να μιλούσες στο τηλέφωνο με Αυστραλία ένα πράγμα! Αν ήθελες να διαβάσεις κάτι μακροσκελές, έπρεπε να «σώσεις» τη σελίδα και να συνεχίσεις offline.
   
 • Δεν υπήρχε το YouTube. Γιατί ακόμη κι αν υπήρχε, θα ήταν μάλλον αδύνατο να δεις βίντεο. Μέχρι να «φορτώσει», ο λογαριασμός του τηλεφώνου θα έφτανε στον Θεό.
   
 • Δεν υπήρχε Facebook. Αν ήθελες να δεις τι κάνουν οι φίλοι σου... τους έπαιρνες τηλέφωνο. Ή τους έστελνες e-mail. Αν είχαν σύνδεση στο internet.

   
 • Τα site ήταν υπερβολικά απλοϊκά. Για να διανθίσουν την εικόνα τους, έβαζαν μουσική που έπαιζε αυτόματα όταν έμπαινες. Κάποιοι το κάνουν ακόμη. Κακώς.
   
 • Οι μηχανές αναζήτησης ήταν κάπως έτσι:

   
 • Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούσαν έναν browser που λεγόταν Netscape (μετεξέλιξη του είναι ο Mozilla - Firefox).

   
 • Ο όρος Live streaming ήταν άγνωστος για το πλατύ κοινό.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu
Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu