Roadhouse.gr
Roadhouse.gr
Αστεία και ανέκδοτα
Κάντε μας Like!
Άρθρα
Άρθρα, παράξενες ιστορίες, Ιστορία, Comic, Multimedia
thumbnail
Κυκλοφορησε το 1951 και θεωρειται το πιο επικινδυνο παιχνιδι στην συγχρονη ιστορια.

Πού να βρεις τέτοια παιχνίδια πλέον... γιατί να παίζουν τα παίδια με στρατιωτάκια ή με τα PC τους, και να μην έχουν τον δικό τους πυρηνικό αντιδραστήρα και μάλιστα να τον φτιάχνουν μόνα τους;

Το Atomic Energy Lab ήταν ένα παιχνίδι που βγήκε στην αγορά από το 1951 μέχρι και το 1952 (πάλι καλά!) και άξιζε 50 δολάρια.


Το set διαθέτει τέσσερις τύπους μεταλλεύματος ουρανίου, μια πηγή βήτα-άλφα (Pb-210), μια καθαρή πηγή βήτα (Ru-106), μια πηγή γάμμα (Ζη-65?), ένα spinthariscope (μια πρώιμη συσκευή που χρησιμοποιείται για την παρατήρηση μεμονωμένων πυρηνικών διασπάσεων), ένα θάλαµο νεφών (Cloud Chamber) με τη δική βραχύβια πηγή άλφα (Po-210), ένα ηλεκτροσκόπιο, ένα μετρητή Geiger, ένα εγχειρίδιο, ένα κωμικό βιβλίο (ο Dagwood διασπά το άτομο) και ένα κυβέρνηση εγχειρίδιο 'διασκόπησης του ουρανίου'.

Σήμερα, ένα τέτοιο set μπορεί να αξίζει και 5.000 δολάρια χάρη στον περιορισμένο αριθμό που παράχθηκε. Ίσως η σειρά παρήχθη σε περιορισμένες ποσότητες, γιατί το να πεθαίνει κανείς από την ακτινοβολία στην ηλικία των οκτώ δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό...
 
thumbnail
Συγκλονιστικές διαφημίσεις που σήμερα θα απαγορεύονταν δίνουν την συναρπαστική εικόνα μιας εποχής που πέρασε.


Για άμεση θεραπεία στον πονόδοντο χρησιμοποιήστε σταγόνες κοκαΐνης, που θα βρείτε στα φαρμακεία με 15 cents... Δεν ήρθε η ώρα να κάνετε χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σας ένα όπλο και στη γυναίκα σας μια ηλεκτρική σκούπα; Διαφημιστικές αφίσες από το παρελθόν ξεπερνούν κάθε σημερινό επιτρεπτό όριο, κάποτε όμως ήταν απολύτως αποδεκτές.

Σύμφωνα με μία καμπάνια που 'έτρεξε' στην Αμερική για 8 χρόνια από το 1946 οι περισσότεροι γιατροί καπνίζουν CAMEL από οποιοδήποτε άλλο τσιγάρο, υπερηφανεύεται η εταιρεία. Ακόμα συμβουλεύει τους καπνιστές να χρησιμοποιούν την γεύση και το λαιμό τους ώστε να αποφασίσουν ποιο τσιγάρο τους αρέσει πιο πολύ. 


Μία άλλη διαφήμιση στις αρχές της δεκαετίας του '70 για τα αμερικανικά τσιγάρα Tipalet προτείνει στους άντρες να καπνίζουν την συγκεκριμένη μάρκα, ώστε να προσελκύσουν γυναίκες.


Τι να πούμε για αυτή..


Μία διαφήμιση που θα κοβόταν σήμερα για προφανείς σεξιστικούς λόγους εμφανίστηκε στο περιοδικό Esquire το 1959. Τα πουλόβερ Drummond πιστεύουν ότι ' Οι άντρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες'. Το σαφές σεξιστικό υπονοούμενο γίνεται απολύτως κατανοητό, όταν το θηλυκό προσπαθεί να αναρριχηθεί σε ένα βουνό, στην κορυφή του οποίου στέκονται δύο άντρες δίπλα από τις λέξεις: 'Οι γυναίκες είναι χρήσιμες στο σπίτι, ακόμα και ευχάριστες. Σε ένα βουνό είναι εντελώς άχρηστες'. Πάντως, δεν χρειάζεται να τις βοηθήσετε, συμπληρώνεται, για να αναδείξετε το πουλόβερ σας, τα Drummond φαίνονται τέλεια οπουδήποτε'...


Το 1930 μία διαφήμιση των βιταμινών Kelloggs δηλώνει: 'Όσο πιο σκληρά δουλεύει μια γυναίκα, τόσο πιο όμορφη φαίνεται'.


Την δεκαετία του '50 διαφήμιση προτείνει στις μητέρες να δίνουν Coca Cola και 7up στα παιδιά τους για ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή, καθώς τονώνει το τρόπο ζωής και δίνει στο σώμα την απαραίτητη ζάχαρη!Μία ακόμα διαφημίσεις που δεν θα βλέπαμε πουθενά σήμερα είναι η πρόταση της American Export Lines για  μια 'Gay' κρουαζιέρα.


Τι καφές είναι αυτός που μου έκανες;

thumbnail
Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.


Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα παρακάτω χαρακτηριστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ασθένειες:

Ζήλια: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εκδικητικότητα: προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού .

Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση: προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.

Η έλλειψη ηθικών αρχών: προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος….

Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις: αιτίες για διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.

Καθιστική ζωή: προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιθετικότητα: προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και κονδυλώματα.

Επιφυλακτικότητα: προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.

Σκληρότητα: προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.

Ανακινώντας συγκρούσεις: προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.

Απάθεια: προκαλεί τον διαβήτη.

Ασυνέπεια ή να είναι άστατος: αιτίες υπογονιμότητας.

Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός: προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Άγχος: προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.

Απληστία: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.

Συνεπώς, αν θεραπεύσει κάποιος τον χαρακτήρα του, οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανισθούν μόνιμα .

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία.

Οι τρεις τρόποι της Αγιουβέρδα για να ζήσει κανείς υγιεινά περιλαμβάνει εργασία με τον εαυτό μας, όμως, η επένδυση αυτή θα αποδώσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση:

Ξεκινήστε την παρακολούθηση των σκέψεων σας . Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας πώς αισθανθήκατε εκείνη την ημέρα. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε και τα συναισθήματα που νιώσατε. Ποια αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αποκαλύψατε;

Τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο ώστε να αρχίσετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε τα συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα; Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε τα πάντα.

Προσπαθήστε να σκέφτεστε περισσότερο πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο.

Αυτό είναι το θαύμα της θετικής σκέψης.

Όταν επικεντρωθεί σε πράγματα που σας αρέσουν, είναι σαν να προχωρείτε σε μια διαφορετική συχνότητα δονήσεων, και το σώμα αρχίζει να θεραπεύει τον εαυτό του.

Ακόμα καλύτερα, θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός καλών πραγμάτων στη ζωή σας, γιατί ό, τι σκέφτεστε γίνεται πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα που σας ενοχλούν. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και παρακολουθήστε πώς όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

Δοκιμάστε το διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, το σώμα και το μυαλό ηρεμεί και θεραπεύει τον εαυτό του.

Η ασθένεια είναι απλά ένα σήμα του σώματός μας για έναν λανθασμένο (ή, μάλλον, μη ευεργετικό) τρόπο ζωής. Πρώτον, εκδηλώνεται ως άγχος, φόβος, και αρνητικές σκέψεις.

Μόνο τότε, εφόσον δεν γίνεται καμία προσπάθεια να εργαστεί για τον εαυτό του, το σώμα στέλνει ένα πιο ισχυρό σήμα για να κινήσει την προσοχή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων. Αφήστε μόνο τα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα στη ζωή σας.

Γιατί ό, τι είναι χρήσιμο για σας είναι πάντα χρήσιμο και για τους άλλους.
thumbnail

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι


Το Internet έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας ώστε πολλοί από εμάς δεν θυμούνται καν πώς ήταν η ζωή τους πριν από αυτό!

Όσοι δε, έχουν γεννηθεί μετά το 1990 δεν θυμούνται το Internet στη «βρεφική» του ηλικία. Για τους παλιούς που έχουν ξεχάσει και για τους νέους που δεν το έζησαν καν, να πώς ήταν το Internet της δεκαετίας του ’90.
 • Ήταν απελπιστικά αργό. Ακόμη και για τις ιστοσελίδες του «τότε», το δίκτυο αγκομαχούσε για να «φορτώσει». Για τα downloads ούτε λόγος! Για να κατεβάσεις ένα και μόνο τραγούδι μπορεί να χρειαζόσουν ακόμη και μία ώρα. Για βίντεο δεν το συζητάμε καν. Επίσης ήταν η εποχή που οι χρήστες θεοποιούσαν το Napster. Πριν του κηρύξουν τον πόλεμο οι Metallica...

   
 • Για να μπεις στο διαδίκτυο έπρεπε ο υπολογιστής σου να περάσει με επιτυχία την ιεροτελεστία που περιλάμβανε τον υπέροχο ήχο του Modem καθώς συνδεόταν στη τηλεφωνική γραμμή του Internet!. Παραδέξου ότι σου έχει λείψει!
   
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις στο Internet από το σπίτι σου, ήταν να μην μιλά κανείς στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή. Και αν ήσουν Online και κάποιος έκανε το λάθος να σηκώσει το ακουστικό και να πάρει τηλέφωνο... έπρεπε να ξανασυνδεθείς. Κλασική αιτία καυγάδων με γονείς και αδέλφια.
   
 • Οι χρεώσεις ήταν εξωπραγματικές. Στη σύνδεση με το Internet, οι μονάδες έπεφταν βροχή. Σαν να μιλούσες στο τηλέφωνο με Αυστραλία ένα πράγμα! Αν ήθελες να διαβάσεις κάτι μακροσκελές, έπρεπε να «σώσεις» τη σελίδα και να συνεχίσεις offline.
   
 • Δεν υπήρχε το YouTube. Γιατί ακόμη κι αν υπήρχε, θα ήταν μάλλον αδύνατο να δεις βίντεο. Μέχρι να «φορτώσει», ο λογαριασμός του τηλεφώνου θα έφτανε στον Θεό.
   
 • Δεν υπήρχε Facebook. Αν ήθελες να δεις τι κάνουν οι φίλοι σου... τους έπαιρνες τηλέφωνο. Ή τους έστελνες e-mail. Αν είχαν σύνδεση στο internet.

   
 • Τα site ήταν υπερβολικά απλοϊκά. Για να διανθίσουν την εικόνα τους, έβαζαν μουσική που έπαιζε αυτόματα όταν έμπαινες. Κάποιοι το κάνουν ακόμη. Κακώς.
   
 • Οι μηχανές αναζήτησης ήταν κάπως έτσι:

   
 • Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούσαν έναν browser που λεγόταν Netscape (μετεξέλιξη του είναι ο Mozilla - Firefox).

   
 • Ο όρος Live streaming ήταν άγνωστος για το πλατύ κοινό.


Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu
Τελευταίες Δημοσιεύσεις
enosis-music.eu